Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De RCN-unit Sociale Zaken en Werkgelegenheid biedt werkgevers de mogelijkheid online verzuim te melden. Deze melding wordt behandeld als een  aanvraag voor loonderving. 

Eenmalige verificatie

Om gebruik te maken van de online diensten van SZW is eenmalig een verificatiecode nodig om uw identiteit te verifiëren. Heeft u deze stappen al doorlopen bij het aanmaken van een account om gebruik te maken van de online diensten van BCN? Dan hoeft u niet nogmaals uw account te verifiëren. Lees hier meer over eenmalige verificatie.

2-Factor Authenticatie

Omdat SZW zowel persoonlijke informatie ontvangt als verzend via MijnCN, is extra beveiliging noodzakelijk. Het gebruik van 2-Factor Authenticatie voor de online diensten van SZW is daarom verplicht. Lees hier meer over 2-Factor Authenticatie.

Online melding verzuim

Iedere werknemer in Caribisch Nederland krijgt doorbetaald als zij of hij vanwege ziekte, zwangerschapsverlof of een bedrijfsongeval niet kan werken. Werkgevers kunnen (een deel van) dit doorbetaalde loon terug krijgen via loonderving. Binnen het nieuwe proces meldt u via het webportaal van SZW op MijnCN het verzuim van uw werknemers. Deze melding wordt automatisch behandeld als aanvraag voor loonderving.

Meer informatie

Heeft u vragen over het systeem en uw online verzuimmelding? Bekijk dan de meest gestelde vragen en antwoorden of gebruik de zoekfunctie rechtsbovenin deze website. Heeft u inhoudelijke vragen over deze sociale verzekering? Ga dan naar de website van de RCN-unit SZW