Machtigen

Machtigen

Heeft u hulp nodig bij het regelen van uw online overheidszaken? Of wilt u zelf iemand helpen? Dat kan! U kunt hiervoor iemand machtigen of zelf gemachtigd worden. Op deze manier houdt u grip op uw account en blijven uw inloggegevens veilig voor anderen.

Iemand machtigen

Als u iemand machtigt, geeft u diegene toestemming om namens u zaken met de overheid in Caribisch Nederland te regelen. Bijvoorbeeld een bedrijf of een belastingadviseur. Maar het kan ook een familielid of vriend zijn. Onthoud dat u te allen tijde zelf verantwoordelijk blijft voor het voldoen aan uw verplichtingen, ook als iemand anders uw zaken regelt.

U machtigt iemand voor een specifieke dienst. De gemachtigde heeft dus enkel toegang tot de gegevens waarvoor u toestemming geeft. Per dienst kunt u maximaal één persoon of bedrijf machtigen. Een machtiging is voor onbepaalde tijd, maar u kunt deze altijd eenvoudig wijzigen of intrekken. Zo houdt u grip op uw account.

Wilt u iemand machtigen? Vraag dan een machtigingscode aan. Deze code geeft u aan de persoon of partij die u toegang wilt geven.

Onderstaande video legt u uit hoe u iemand machtigt.

Gemachtigd worden

Heeft iemand uw hulp nodig bij het regelen van online overheidszaken? Dan kan deze persoon u machtigen voor een specifieke dienst. Om toegang te krijgen tot het account van deze persoon, ontvangt u van de aanvrager een machtigingscode. Met deze code kunt u in uw eigen account de machtiging accepteren.

Onderstaande video legt u stap voor stap uit wat u moet doen om een machtiging te accepteren.

Meer informatie

Zoekt u meer informatie over machtigen en gemachtigd worden? Lees hier de meeste gestelde vragen en antwoorden.